Azarenková prvou finalistkou ženskej dvojhry

07.09.2013 Celý región

New York 6. septembra (TASR) -Bieloruská tenistka Victoria Azarenková sa rovnako ako vlani prebojovala do finále ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji US Open. V úvodnom semifinále si ako nasadená dvojka poradila s Taliankou Flaviou Pennettovou za 94 minút v dvoch setoch 6:4 a 6:2. V dueli o tretí grandslamový titul nastúpi dvojnásobná šampiónka Australian Open v nedeľu proti víťazke súboja medzi najvyššie nasadenou Američankou Serenou Williamsovou a Číňankou Na Li.

Azarenková v prvom sete duelu s Pennettovou trikrát nevyužila výhodu brejku, za stavu 4:4 však opäť prelomila podanie súperky a úvodné dejstvo získala vo svoj prospech. Druhé dejstvo bolo už jasne v réžii štvrťfinálovej premožiteľky Slovenky Daniely Hantuchovej, ktorá si po dvoch brejkoch vybudovala rozhodujúci náskok 4:1 a zápas už dotiahla do úspešného konca. Pennettová napriek prehre dosiahla na US Open svoj životný singlový úspech na podujatiach veľkej štvorky. Jej semifinálový neúspech znamená, že Hantuchová sa v pondelňajšom vydaní svetového rebríčka WTA posunie na 30. miesto.

Azarenková po triumfe nad Pennettovou žiarila spokojnosťou. "Je to skvelý pocit opäť bojovať na US Open o cennú trofej. Do finále to bolo dlhá cesta. Dnešný zápas bol plný emócií. Kľúčový bol gem za stavu 5:4 v prvom sete, v ktorom sa mi napokon podarilo udržať servis. Potom som sa dostala do správneho rytmu a dokázala som udržať loptičku dlhšie v hre. Flavia je veľká bojovníčka, vrátila takmer všetko. Vo finále budem hrať proti skvelej hráčke bez ohľadu na to, či mojou súperkou bude Serena alebo Na Li. Dám do toho všetko," povedala "Vika" v prvom interview priamo na kurte.

ženy - dvojhra - semifinále:

Victoria Azarenková (2-Biel.) - Flavia Pennettlová (Tal.) 6:4, 5:2
 

Vyberte región